Haar doneren, een geweldig cadeau!

Heb je lang, veel en een mooie kwaliteit haar en wil je er een flink stuk afknippen? Dan zijn wij blij met staartjes van tenminste 20 cm. Maar hoe langer hoe beter!

Zorg dat het echt de moeite waard is, een paar plukjes van 20 cm die eigenlijk vooral uit dooie puntjes bestaan hebben we helaas niets aan. Dus wees kritisch, je maakt alleen iemand blij als het haar echt geschikt is om te doneren.

Neem van te voren even contact op met Toupim, dan mailen we je de  instructies. We ontvangen graag een foto van hoe het haar nu is.

Knipinstructies

De knipinstructies ontvang je per mail, maar in grote lijnen gaat het als volgt:
Het haar moet goed gewassen worden met een normale shampoo. Niet stylen, geen producten (conditioner, mousse, gel) er in doen en niet in bepaalde stijl föhnen.
Gaag eerst de dooie puntjes er af knippen, anders komen die in alle staartjes op elke hoogte terecht en is het heel moeilijk om dat er later nog tussenuit te knippen. Eigenlijk kunnen we die staartjes dan gewoon niet goed gebruiken en belanden ze in de prullenbak. Dat vinden we heel erg zonde, dus heel graag even bijpunten.

Als het haar goed droog is maak je 10 tot 20 staartjes, géén vlechtjes. Zie foto’s.

Be brave!

Met staartjes vanaf 20 cm zijn we al heel blij, maar daar kunnen we alleen hele korte Toupim haar-banden van maken en we hebben veel jonge patiëntjes die heel graag langer haar willen.
Dus: be brave, als je dan toch knipt, hoe langer hoe beter. Het groeit gelukkig weer aan.

Elastiekjes

Loomies en beugelelastiekjes zijn niet geschikt, die knappen. De kleine rubberen elastiekjes zijn het fijnste. (Manen-elastiek).

Niet te krap op het elastiekje knippen, anders heb je kans dat het er af floept.
Met elastiekjes en al in sluitzakje en daarna in een stevige en voldoende gefrankeerde enveloppe doen. Graag dichtplakken met extra plakband dat het er niet uit kan vallen.
Je haar is goud waard.

Per mail ontvang je het adres.

Heel veel dank, ook aan de kapper die het zal knippen.