Haar doneren, een geweldig cadeau!

Heb je mooi gezond haar en wil je graag iets bijzonders doen voor iemand in nood?

Toupim maakt haarbanden van echt haar, dus ook van gedoneerd haar, voor meisjes en vrouwen die door o.a. chemotherapie hun haren hebben verloren. Samen kunnen we iemand in een moeilijke situatie iets heel moois geven.
Je haar moet wel echt de moeite waard zijn. Als het heel erg toe is aan een knipbeurt, moet je toch eerst even de dooie puntjes er af halen. Heb je bijv. nu maar een half lang kapsel maar je wilt het écht graag doneren, dan is 20 cm het minimum.
Let wel, staartjes van 20 cm die eigenlijk vooral uit dooie puntjes bestaan hebben we helaas niets aan. Dus wees kritisch, je maakt alleen iemand blij als het haar echt geschikt is om te doneren.

Als je echt wat langer haar hebt hopen we dat je er een flink stuk vanaf knipt, anders is het zo zonde van al je moeite om zo lang te sparen. Er zijn veel heel jonge patiëntjes die dolgraag lang haar willen, misschien krijgen ze wel jouw mooie haar!
Als je uit komt op een bobline is perfect.

Niet vergeten, je ging het knippen en het groeit gelukkig weer aan.

Druk op de onderstaande knop om meer informatie te ontvangen:

Knipinstructies

Het haar moet goed gewassen worden met een normale shampoo.
Niet stylen, geen producten (conditioner, mousse, gel) er in doen en niet in een bepaalde stijl föhnen.
Gaag dus eerst de dooie puntjes er af knippen, anders komen die in alle staartjes op elke hoogte terecht en dat is niet mooi. Dus heel graag even bijpunten.

Als het haar goed droog is maak je plusminus 10 staartjes, géén vlechtjes, rondom als een zweefmolen. Zie foto’s op deze pagina.

Elastiekjes

De kleine rubberen elastiekjes zijn het fijnste. (Manen-elastiek). Loomies en beugelelastiekjes zijn niet geschikt, die knappen.
Niet te krap op het elastiekje knippen, anders heb je kans dat het er af floept.

Enveloppe

Doe de staartjes met elastiekjes en al in sluitzakje en daarna in een stevige enveloppe doen met voldoende postzegels. Goed dichtplakken met extra plakband zodat er niks uit kan vallen. Jouw haar is goud waard.

Schrijf voor ons op een briefje: je naam, leeftijd en je e-mailadres!
En ook: wanneer het haar is afgeknipt, en of het geverfd is oid.

SVP: doe geen verzoek aan de ontvanger om contact. Om teleurstellingen te voorkomen kan je dat echt beter niet verwachten. Het is voor de ontvanger vaak een heel moeilijke tijd en het moet vrijblijvend zijn.

Stuur de staartjes naar:
TOUPIM
Bloemstraat 21-B
1016 KV  Amsterdam, Nederland
O.v.v.: DONATIE HAAR

VAN: JOUW NAAM EN ADRES!  (ook op de enveloppe, bijv op de achterkant.)

Heel veel dank ook aan de kapper die het zal knippen.

Omdat de eigenhaar-banden van vrouwen en meisjes die we hier maken altijd vóór gaan, is het voor ons niet mogelijk verder nog foto’s van het eindresultaat te mailen.
We proberen wel te laten weten als we het haar ontvangen hebben, maar als dit niet lukt, hopen we dat je daar begrip voor hebt. Weet dat het altijd zorgvuldig gecategoriseerd wordt en dat het altijd goed terecht komt!

Inspireer anderen

Misschien weet je met jouw actie vriendinnen te inspireren. Dat zouden we geweldig vinden. Dan zien we graag een foto van hen tegemoet. 😊

Gouden tip

Mocht je in de toekomst iemand ontmoeten die onverhoopt in het chemotraject beland is, dan kan je haar de TOUPIM TIP geven.
We kunnen van haar eigen haar een hele fijne vertrouwde haar-band maken.
En mocht haar eigen haar onverhoopt al weg zijn, dan maken we voor haar een haarband van gedoneerd haar, wat zoveel mogelijk lijkt op wat ze had.

Misschien krijgt ze wel een haarband met jouw haar. 😊  

JOUW HAAR IS EEN GEWELDIG CADEAU!