Over ons

De eerste Toupim haar-band maakte ik voor een dierbare vriendin/collega die in het chemotraject beland was en ongelukkig was met haar pruik. Ik heb toen de allereerste haar-band voor haar gemaakt. Niemand zag dat het een ‘haarwerk’ was. Mensen trokken soms vriendschappelijk aan haar vlechtjes en zeiden: ‘Hé wat zit je haar leuk!’ Eigenlijk was het meteen duidelijk dat dit een interessant nieuw ontwerp was. Tegelijkertijd werd duidelijk dat heel veel vrouwen zochten naar een alternatief voor de klassieke pruik.

​Het ontwerp bleek wereldwijd nog niet te bestaan dus werd er een patent aangevraagd en verleend. Het product kwam begin 2007 daadwerkelijk op de markt. We zijn er trots op dat In 2009 de Toupim® haar-band ook gewaardeerd werd met een internationaal patent en werd geselecteerd als éen van de paradepaardjes van de Patent Parade 2010.

Sinds 2010 maken we de Toupim® haar-band ook van het eigen haar. Het behoud van het eigen uiterlijk, het hergebruik van het eigen haar en de onzichtbaarheid van dit haarwerk, maakt dit tot een uniek, nieuw en heel bijzonder ontwerp.

Het is een grote troost gebleken tóch je eigen haar te kunnen dragen gedurende dit traject. Ook draagt het bij aan het zelfvertrouwen van vrouwen en meisjes en heeft daarmee een positief effect op het herstel.

​We zijn nu flink wat jaren verder en het bedrijf is enorm gegroeid. Het Toupim-team is uitgebreid en we hopen zoveel mogelijk vrouwen en meisjes van alle leeftijden en over de hele wereld, te helpen met een Toupim® haar-band, het liefst gemaakt van hun eigen mooie haren.

​Iedereen kent wel iemand die in het chemotraject terecht is gekomen. Als we vrouwen aan het begin van het traject kunnen bereiken, kunnen ze zelf even kijken of dit een oplossing voor hen zou zijn.

​Sylvia Holstijn